Denne konfekt kaken er blitt laget i min familie minst fra tidlig 1960 tallet.
1/2 plate kokesjokolade
2 dl melk
300 g sukker
150 g smør
2 egg
275 g hvetemel
3 ts bakepulver
180 grader i 45 minutter
Smelt sjokolade i melk, sett til avkjøling. Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett egg, siktet mel og bakepulver. Ha i sjokolademelk. Stekes i rund form 26 cm.
Fyll:
1 plate kokesjokolade
3-4 ss kaffe
100 g smør
1 pk melis
1 egg
3/4 flaske romessens
Smelt smør, sjokolade og kaffe og avkjøl noe. Tilsett melis og pisket egg. Drypp i essens under omrøring.
Del kaken i 2 og dynk med kaffe. Ha på halvparten av fyllet. Smør resten over kaken. Pynt med gaffel.
Er best dagen etter!
No comments:
Post a Comment