Tuesday, November 2, 2021

Trøffelkake

 

Denne konfekt kaken er blitt laget i min familie minst fra tidlig 1960 tallet. 

1/2 plate kokesjokolade

2 dl melk

300 g sukker

150 g smør

2 egg

275 g hvetemel

3 ts bakepulver

180 grader i 45 minutter

Smelt sjokolade i melk, sett til avkjøling. Rør smør og sukker hvitt.

Tilsett egg, siktet mel og bakepulver. Ha i sjokolademelk. Stekes i rund form 26 cm.

Fyll:

1 plate kokesjokolade

3-4 ss kaffe

100 g smør

1 pk melis

1 egg

3/4 flaske romessens

Smelt smør, sjokolade og kaffe og avkjøl noe. Tilsett melis og pisket egg. Drypp i essens under omrøring.

Del kaken i 2 og dynk med kaffe. Ha på halvparten av fyllet. Smør resten over kaken. Pynt med gaffel.

Er best dagen etter! 

No comments:

Post a Comment